Äntligen!

Äntligen har hamnen vid Borka Brygga blivit isfri.

Idag torsdag den 25 april släppte den sista isen taget om hamnen vid Borka Brygga. Klockan var 17:30 när sista isen försvunnit. Det känns riktigt skönt. Det har ju gått väldigt fort med isen den senaste veckan. Förra torsdagen var hela viken isbelagd men endast en liten ränna i mitten vid Enångersåns mynning. I söndags var fortfarande folk ute på isen och fiskade.

Redan i morgon fredag sjösätts dom första 4 båtarna med kran, så nu är äntligen säsongen igång. Den stora sjösättningen med kran blir lördagen den 11 maj då alla uppställda båtar som behöver kran ska ner i böljan den blå. Det brukar vara en intressant företeelse även för icke båtägare som nyfiket tittar på.

Vårrustningen av båtarna börjar nu också komma igång på sina håll så kommande veckor blir intensiva med anledning av den sena våren och kalla väderleken.

Nu pågår ett hektiskt arbete vid vår anläggning. Restaurangens dusch, toalett och omklädning är det som arbetas mest med nu. Till helgen ska y-bommarna vid stora träbryggan läggas i. Nästa vecka läggs alla landgångarnaa till flytbryggorna på plats. Arbete i restaurangen pågår också för fullt av den nya krögaren som målar om och snickrar samt städar putsar o fejar till öppnandet den 25 maj.

Roland Jonsson
ordförande
Enångers Båtsällskap

2013-04-25-17-40-45.jpg

2013-04-25-17-41-36.jpg

 

 

 

25 apr 2013