Igår lördag var det.....

Igår lördag var det full fart vid Borka Brygga


I ett soligt och skönt väder så var det den allmänna sjösättningsdagen igår lördagen den 9 maj. Vi började klockan 09:00 och höll på en bit in på eftermiddagen. Allt gick mycket bra och väl organiserat tack vare vår fantastiske Lasse Heineman. Även vår långväga gäst "Poppy" från England sjösatte sin båt. Det är andra vintern hon ligger upplagd hos oss. Mycket folk hade sökt sig till Borka Brygga för att titta och prata.


Ett mycket trevligt inslag var att vår nya krögare Stefan Fernlund hade smygöppet i restaurangen. Den var välbesökt med gäster från båtklubben. En enkel men välsmakande meny som var mycket uppskattad. Den officiella öppningsdagen för allmänheten är helgen Mors Dag, sista helgen i maj. Vi ser alla fram mot när restaurangen öppnar igen.


Även en husbilscampare övernattade hos oss trots att campingen ännu inte öppnat. Dom följde intresserat sjösättningen från första parkett. Campingen öppnar den 15 maj efter att vi städat undan alla båtvaggor och pallningar till båtarna som stått på land. Vi har faktiskt redan haft några enstaka campare som besökt oss och hittat en plats bland alla båtar.


Ännu har inte någon gästbåt besökt oss, men det brukar dröja till slutet på maj då alla vill bli klara med sina båtar innan man gör någon längre tur. Nytt för i år är att vi sätter upp en ny gästhamnsskylt vid den yttersta bryggan som klart kommer att visa var gästplatserna är belägna.


För övrigt pågår ett intensivt arbete för att göra vår fina anläggning klar för säsongen. Många nyfikna gäster har redan varit här för att njuta av vår härliga miljö vid havet. Man frågar när campingen och restaurangen öppnar, så ett stort intresse finns.


Jag vill önska er alla en härlig fortsättning på våren och hälsa er VÄLKOMNA till Borka Brygga, kanske redan på premiärhelgen för restaurangen vid Mors Dag.


Roland Jonsson
ordförande
Enångers Båtsällskap

/img_2352-b.jpg

10 maj 2015