(B)loggboken

Det börjar.....

31 aug 2020

Det börjar gå mot höst.

Nu är det snart tid att summera säsongen 2020 då vi i morgon tisdag 1 september går in i den första höstmånaden.

Denna vår och sommar har varit lite annorlunda för dom flesta av oss. Med hänsyn till rådande omständigheter så har allt fungerat över förväntan. Vi har haft rekordbeläggning både i gästhamn och på camping. Många har valt att semestra hemma i Sverige denna sommar vilket vi märker tydligt.

 
Fullbelagd gästhamn


Så även camping

Även vår restaurang Borka Brygga har haft en mycket bra säsong med ofta en fullsatt restaurang och toppennöjda gäster. Många har återkommit flera gånger under säsongen lika nöjda varje gång. Restaurangen är nu stängd för säsongen och hälsar alla välkomna åter sommaren 2021.

Campingen och gästhamnen är fortfarande öppna och välkomnar alla som vill ha en lugn och skön avkoppling i underbar miljö. Önskar ni boka plats eller få information var vänlig ring till vår hamnchef Günther Karl på telefon +46 (0)70 3701924

Till slut vill vi i Enångers Båtsällskap tacka alla våra gäster och medlemmar för en fantastisk sommar och önskar er en fin höst!

Roland Jonsson
Webansvarig

 

 

 

Nu är det full fart.....

4 jun 2019

Nu är det full fart på säsongen 2019 vid Borka Brygga.

Äntligen så är vi igång med sommaren 2019.

Vår restaurang har fått ny krögare i år. Det är krögarparet Magnus och Angelica Olsson som driver restaurang "Bakfickan" vid Odd Fellowhuset i Hudiksvall. Det har varit en fantastisk start på restaurangen i år med många nöjda gäster. Det är öppet varje dag (förutom midsommarafton) mellan 12:00 - 21:00. Ni kan boka bord på telefon 0650-550041. Besök gärna restaurangens hemsida www.borkabrygga.se även Facebooksidan (sök på "Magnus Kök på Borka Brygga"). Finns även en Instagramsida (sök på "magnuskokpaborkabrygga").

Denna säsong har vi även en nyhet i hamnen då vi investerat i en båtbottentvätt. Den är placerad i anslutning till gästhamnen vid första bryggan man kommer till. Vi återkommer när det är dags för premiär.

/20190603_191104595_ios.jpg

Även vår camping har haft en mycket bra start med ett flertal besökare redan från början på maj. Många utländska husbilar har hittat Borka Bryggas camping och är mycket nöjda med flera dagars vistelse hos oss.

Välkomna till oss denna sommar 2019.

Webbansvarig
Roland Jonsson

Nu är den här.....

15 okt 2018

Nu är den här hösten!

Gästbåtarna har försvunnit, camparna kommer bara en då och då. Båtarna har kommit upp på land. Nu är hösten ofrånkomligen här. 

Vi hade tur med vädret på torrsättningen, först lite dimmigt, disigt och lite kyligt som senare övergick i sol och värme. Söndagen bjöd på sommartemperaturer och ett strålande väder.

Det rådde ett febrilt arbete både lördag och söndag med tvättning, urplockning, städning och motorkonservering m.m. Nu väntar bara täckningen av båtarna vilket några redan klarat av.

Sommaren har varit fantastisk detta år för alla som varit lediga. Sol, värme och badvänliga temperaturer i vattnet. Den här sommaren kommer att gå till historien som en av dom varmaste och torraste på mycket länge. Campingen har varit mycket välbesökt med många fullbelagda nätter. Gästhamnen har också visat ett bättre resultat jämfört med förra året.

Men nu görs alla förberedelser på vår anläggning för att ta emot kommande vintersäsong. Då lägger sig lugnet över Borka Brygga. Så får vi drömma om säsongen 2019.

Midsommar.....

22 jun 2018

Midsommar en härlig tid!

Så även vid vår fina anläggning Borka Brygga. Restaurangen är i full gång med många gäster redan. Den stora tillströmningen väntas nu efter midsommar och i juli månad. Jag har själv varit och ätit ett par gånger och kan intyga att maten håller en hög kvalite' och smakar förträffligt. Bra jobbat Stefan med personal.

Vår camping har denna försäsong haft en god beläggning med ett flertal campare dagligen. Även här väntas ökning efter midsommar och juli månad.

Däremot gästhamnen har inte varit så flitigt besökt denna försäsong, men det är så varje år med dom flesta gästhamnarna norröver. Det kommer igång när semestrarna börjar. Dom utländska båtarna har en lång transport med många stopp innan dom kommer hit.

Nu får vi hoppas på en fin sommar med många gäster som hittar hit till Borka Brygga. Välkommen till oss med båt, bil, husbil, husvagn, tält, motorcykel, moped, cykel eller hur ni vill komma kanske till fots. VÄLKOMNA!

Till sist vill jag och alla EBS:are önska er en trevlig midsommar.......

Roland Jonsson
Webansvarig

 

Nu väntar vi.....

28 mar 2018

Nu väntar vi på vårens ankomst!

Det känns lite segt i år när vintern fortfarande biter sig kvar dags dato 28 mars. Normalt sett så skulle väl många vara igång så smått med sina vårrustningar men vårkänslorna har inte riktigt infunnit sig ännu. Som ordspråket säjer: Den som väntar på något gott väntar inte för länge. Så håll ut det kommer en vår. Visst känns det att solen värmer när den lyser på oss och dagarna är ju längre.

Den 10 maj är det sjösättning i Borka så då får vi hoppas att isen har släppt och vintern är ett minne blott. I år är det dessutom grillfest i samband med sjösättningen för att fira klubbens 70-års jubileum.

Det känns bra att vaktmästarsysslan för säsongen 2018 är löst. Sysslan blir uppdelad mellan Günther Karl och Rauli Petäjämaa, en mycket bra lösning.

Till sist önskas ni en Glad Påsk och en fin vår......

Roland Jonsson
Webansvarig

 

Nu vilar.....

17 okt 2017

Nu vilar Borka Brygga efter säsongen 2017.

Vilken bra säsong vi haft trots att vädret ofta varit både regnigt, kallt och blåsigt. Vissa dagar har vi haft underbart väder då har gästerna strömmat till. Camparna med sina husbilar och husvagnar har varit oss trogna trots dåligt väder. Ofta har det varit fullbelagt med många nöjda gäster.

Gästhamnen har inte varit så välbesökt denna sommar men det får vi skylla på vädret. Många båtar som kommer långväga ifrån har rört sig med kortare turer denna sommar och på så vis inte hunnit hit.

Enångers Båtsällskaps båtar tog vi upp med kran lördagen den 7 oktober, samt några stycken även helgen efter. Allt fungerade bra i det strålande höstvädret med stor rutin från alla inblandade. Många har redan täckt över pressar inför vintervilan. 

Nu pågår för fullt arbete med underhåll och reparationer. Günther och hans "gubbar" gör ett fantastiskt arbete. Vår duktiga hamnförvaltare och hamnkapten Günther Karl gör ett enastående jobb för klubben och dess anläggning. Det är åtskilliga timmar i veckan han jobbar för Enångers Båtsällskap. Arbetet med anläggningen fortgår hela hösten och vintern då även snöröjning tillkommer.

Styrelsen för Enångers Båtsällskap träffas regelbundet med styrelsemöten hela året. Nu under hösten summeras och utvärderas säsongen. Vinterns och vårens möten ägnas till stor del åt planering för kommande säsong 2018.

Vi önskar er alla en skön höst.....

Roland Jonsson
Webansvarig

/2013-06-25-03-53-35.jpg

Det har varit.....

20 aug 2017

Det har varit en bra säsong så här långt för Borka Brygga.

Mycket bra beläggning på vår camping med många nöjda campare i husbilar och husvagnar. Besöken till gästhamnen har kanske inte nått upp till förväntningarna men trots allt varit hygglig. Vädret till sjöss har ju här hos oss varit ganska blåsigt och stundtals lite kyligt vilket påverkar antalet gästbåtar.

Restaurangen har som vanligt fungerat bra under Stefan Fernlunds ledning med många berömande ord från gästerna. Även bland ortsborna har restaurangen varit populär att besöka för både mat och fika.

Nu väntar evenemanget Lyskväll lördagen 26 augusti vid Borka Brygga som en liten avslutning. Hundratals marchaller tänds långt ut i fjärden. Kl. 22:00 blir det som vanligt ett stort fyrverkeri.

Camping och gästhamn fortsätter att hålla öppet för gäster ända in i oktober när upptagningen av våra båtar börjar.

Vi hoppas ni får en fortsatt bra sensommar och en underbar höst.

/Webmaster

Nu är vi i full gång.....

6 jun 2017

Nu är vi i full gång säsongen 2017.

Borka Brygga sjuder nu av liv med aktivitet på flera håll. Full fart hos alla båtägarna att göra båtarna färdig för säsongen. Många har redan varit flitigt ute med övernattningar i vår skärgård. Sjösättningar av mindre bårar vid rampen. Vår vaktmästare är på plats och gör fint vid vår anläggning.

Camping och gästhamn är öppen och drivs även i år av restaurangen. Flera gäster har redan besökt oss med husbil och husvagn.

Restaurangen öppnade Mors Dag 28 maj och där är det full fart på personalen. Många har redan upplevt den goda maten som vår krögare Stefan Fernlund erbjuder. Öppet 12:00 - 21:00 varje dag utom midsommarafton. Vissa kvällar är det någon form av evenemang på "Bryggan".

/Webmaster

Äntligen.....

10 apr 2017

Äntligen så har isen försvunnit från Borka Brygga!

Nu har säsongen börjat. Våren är här. Pressarna åker av. Skrapandet och putsandet är igång på flera håll. Sjösättningsdagen den 13 maj närmar sig med stormsteg. Samtalen mellan båtägare har satt igång efter en lång vinters uppehåll. Samvaron med en kopp kaffe i det fria har tagit sin början. 

Nyfikna och intresserade besökare börjar komma till Borka Brygga. Bilar börjar strömma till. Stannar och tittar lite, kliver ur för att fotografera och njuter en stund.

Restaurangen har börjat sina förberedelser för att öppna för säsongen i Mors Dags helgen.

Dom första båtarna sjösattes i fredags den 7 april med "Benkes" mobilkran. Den första turen på böljan den blå avklarades i helgen.

Vi får väl förmoda att april månad blir som alltid är vanligt med vissa inslag av snöbyar och kalla vindar. Men vi får också hoppas att dagar med sol och sköna temperaturer kommer under april. Nu har säsongen i alla fall börjat.....

/Webmaster

Medier.....

10 apr 2017

Medier för Borka Brygga såsom facebook

Facebook är nu allmänt vedertaget för så gott som alla. Borka Brygga har sedan tidigare en så kallad företagssida på facebook men det visade sig att den var svår att hitta. Så nu har vi en facebooksida till som man hittar lättare under sök och där skriva "Borka Brygga Norrlandskustens Pärla".

Även vår båtklubb Enångers Båtsällskap har en egen facebooksida nu.
Sök på "EnångersBåtsällskap" i facebook. 

Ha de så bra så hörs vi snart igen.....

/Webmaster

 

 

Nu är det.....

29 dec 2016

Nu är det jul igen.

Nu har friden lagt sig över Borka Brygga och vintern är här. Alla båtar är på land och stillheten total. Den årliga julmarknaden vid Borka Brygga blev även i år en mycket trevlig och uppskattad företeelse. Nu vilar vi lite för att ta nya tag när det nya året börjar. Vi hoppas givetvis på en skön sommar 2017 med många gäster. 

Vi önskar nu alla en lugn och skön julhelg......

Roland Jonsson
ordförande
Enångers Båtsällskap

På plats.....

1 jul 2016

På plats är nu vår nya toatömningsanläggning.

Efter ett bra utfört arbete av våra duktiga medlemmar är nu vår nya toatömningsanläggning inom kort klar att tagas i bruk. Denna anläggning är en del av vår miljösträvan till ett renare hav. Vi har även påbörjat ett projekt där vi mäter havstulpanernas förekomst över tid för att bättre kunna tvätta båtbottnar vid rätt tidpunkt och i förlängningen undvika giftiga bottenfärger. Vår strävan är att få våra medlemmar mer informerade och kunninga i miljöhänseende.

/img_4258.jpg

Äntligen så.....

12 maj 2016

Äntligen så är säsongen igång.

Nu är väntan över efter en lång vinter. Borka Brygga har vaknat till liv igen efter vinterdvalan. Våra båtar är putsade och satta i sjön. Vissa har redan flitigt varit ute bland kobbar och skär. 

Campingen är städad och fin. Vi har redan haft ett flertal husbilar och husvagnar hos oss innan alla båtarna kommit i sjön. Det är faktiskt rekord så tidigt. Vi är glada att så många redan hittat hit till oss. Nu öppnar vi campingen, den 16 maj är vi igång och hälsar alla hjärtligt välkomna. 

Sjösättningsdagen den 7 maj blev fantastisk med sol och varmt hela dagen. Allt gick smidigt och bra så vi var klara strax efter halv ett. Ett stort tack till Lasse Heineman med flera som hjälpte till med båtarna. Tack också till Ingrid, Eva och Yvonne som såg till att vi fick något att äta och dricka.

Även den efterföljande städkvällen den 9 maj sken solen på oss. Ett flertal medlemmar kom med räfsor och ett glatt humör. Städningen följdes av en gemensam sittning med korv, smörgås, kaffe och läsk. Till alla er som var med ett stort TACK för att ni kom och hjälpte till. Tack också igen till Ingrid Andersson som skötte serveringen.

Nu ser vi fram mot när restaurangen öppnar. Mors Dag den 29 maj öppnas portarna till restaurangen. Boka gärna bord i tid för det är många som vill äta då.

Ja, nu är vi igång..... VÄLKOMNA!

Roland Jonsson
ordförande
Enångers Båtsällskap 

Nytt utseende.....

14 apr 2016

Nytt utseende på hemsidan

Som många av er ser så är det ett nytt utseende på hemsidan för Borka Brygga. En design som gör det lättare att både läsa och navigera på sidan. Nu finns också information om evenemang som förekommer vid Borka Brygga. Informationen finns på höger sida på alla sidor. 

Uppdateringar på sidan kommer att ske tätare när vi närmar oss sommarsäsongen. 

Arbetet vid vår anläggning pågår för fullt med olika projekt. En ny brygga för ungdomsverksamheten vid deras klubblokal. En ny portal vid entrén till restaurangen. Nytt tak på en av sjöbodarna. Vidare kommer utfyllnad och planeringsarbete vid västra delen av campingen att ske senare.

Dom första segelbåtarna har nu kommit i sjön denna veckan. Den allmänna sjösättningen med kran sker den 7 maj i år. Vi börjar 09:00 och håller på hela dagen.

Ja det putsas och fejas här och där på både båtar och anläggning inför en ny härlig sommar vid Borka Brygga.

Vi hörs snart igen.....

Roland Jonsson
ordförande
Enångers Båtsällskap 

 

Mycket folk.....

16 dec 2015

Mycket folk var det på vår julmarknad!

Det blev väldigt lyckat när vi arrangerade julmarknaden vid Borka Brygga. God tillströmning med folk från början och en livlig kommers vid "knallarna". Det såldes ostar, fisk, charkvaror, honung, ostkaka och mycket annat gott att ta fram på julbordet. Hemslöjd och hantverk hade stor åtgång. Varm glögg var ett populärt gratisinslag. Kaffe med lussekatter och pepparkakor gick åt som smör i solsken. Varm korven såldes slut innan julmarknaden var över. Barnen fick napp vid fiskdammen och njöt av ponnyridningen. Tomtenissarna delade ut godis. Klockan 15 fick vi besök av Enångers Lucia ett populärt inslag.  

Vädret var strålande fint men visst saknade vi stämningsfull snö på marken. Ja vi kan summera en mycket lyckad julmarknad vid Borka Brygga.

Nu kommer vår fina anläggning att vila från besökare tills vårsolen tittar fram. Men visst pågår arbete även på vintern. Tommy vår vaktmästare och hamnkapten sköter underhåll och snöröjning vintertid.

Mycket är på gång till nästa säsong 2016 men det återkommer vi till senare.

Till sist vill jag önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Roland Jonsson
ordförande
Enångers Båtsällskap 

← Äldre inlägg