Nu är det lugnt.....

Nu är det lugnt vid Borka Brygga.

Hösten har varit här ett bra tag nu vid vår anläggning. Restaurangen är stängd och städad inför vintervilan. Alla bryggorna är tomma med indragna landgångar. Endast en brygga är tillgänglig för mindre båtar där för tillfället två båtar ligger och väntar på att bli uppdragna innan isen kommer. Bommarna på restaurangbryggan är uppdragna på bryggan. Sommarvattnet är avstängt och vattnet urtappat för att förhindra sönderfrysning. Alla båtar stora som små är ställda på land med vintertäckning över sig i väntan på våren.

Den enda verksamhet som är igång året runt är vår mack som dagligen betjänar många fordon. Vår vaktmästare och tillika hamnkapten är den enda som nu finns vid vår anläggning där han jobbar med underhåll m.m. och senare snöskottning för framkomlighet till macken.

Nu är förberedelserna igång för fullt för vår årliga julmarknad vid Borka Brygga. Detta år är det söndagen den 14 december som gäller. Då fylls Borka Brygga av många besökare för att handla av alla "knallar" där försäljning av allt möjligt till julens firande såsom granar, ostar, bröd, fisk, korvar, hemslöjd m.m. Lotteri med fina priser samt försäljning av bl.a. varm korv. Enångers Båtsällskap bjuder på varm glögg och tomtenissarna delar ut godis till barnen. En mysig julstämning infinner sig vid Borka Brygga.

Ja när julmarknaden är avklarad så sover Borka Brygga fram till vårsolen börjar smälta is och snö och verksamheten så smått börjar ta fart igen. Men som sagt, macken är öppen året runt den sover aldrig. Välkomna!

Roland Jonsson
ordförande
Enångers Båtsällskap

/img_0733.jpg

16 nov 2014