Rätta elementet

Rätta elementet för våra båtar.

Efter en lång vinter och en seg vår så har nu äntligen våra båtar kommit i sjön. I lördags den 11 maj var mobilkranen på plats och satte våra välputsade båtar i sitt rätta element. Allt fungerade bra utan några större missöden. Morgonen började, med regn men lagom till sjösättningen så tittade solen fram och värmde gott. Vi klarade hela sjösättningen utan regn och kvällen blev fantastiskt lugn och fin.

Nu skall uppställningsplatsen för båtarna städas och färdigställas för campingsäsongen. Vi börjar med allmän städkväll nu i morgon måndag.

Men redan fredag till lördag hade vi säsongens första campinggäst som kom från Tyskland. Dom fick stå mellan uppställda båtar eftersom campingen inte är öppen ännu (öppnar 15 maj). Trots detta var dom mycket nöjda med den härliga utsikten över sjön och den fina servicen.

Det börjar komma många besökare nu till Borka Brygga. Personbilar med gäster som undrar när restaurangen öppnar eller bara vill njuta av utsikten och havsluften. Restaurangen öppnar den 25 maj denna säsong med ny krögare från trakten. Det skall bli mycket spännande. 

Det nya utrymmet med dusch och toalett för restaurangen är nu så gott som färdigt efter en fenomenal arbetsinsats som några av våra medlemmar utfört.

För övrigt är det bråda dagar med massor att göra som vi har framför oss nu när säsongen står inför sin början. Det ska bli riktigt roligt när Borka Brygga står klar att ta emot sommaren med alla underbara besökare...

Roland Jonsson
ordförande
Enångers Båtsällskap

2013-05-11-09-28-40.jpg

2013-05-12-10-08-22.jpg

2013-05-11-20-01-02.jpg

 

 

 

 

12 maj 2013