Väntans tider.....

Väntans tider råder vid Borka Brygga.

Just nu i skrivande stund 28 mars så har våren kommit av sig lite efter en tid med underbart vårväder. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som det heter. Jag besökte Borka Brygga i onsdags den 25 mars och tog några bilder som ni kan se på startsidan. Det var innan det lilla nysnötäcket kom i veckan, men den kanske smälter idag då solen åter lyser på oss från en blå himmel. Än ligger dock isen tjock i vår vik på grund av dom kalla nätterna som varit en längre tid. Trailerbåtarna får vänta ännu en tid då isen fortfarande är ganska tjock vid vår sjösättningsramp.

Vår vaktmästare och hamnkapten Tommy håller på för fullt med underhållsarbete på bryggor och ramper. En del av mackbryggan blev illa åtgången av snöröjningsmaskiner men har nu reparerats. Dessutom har Tommy jobbat med vår trevliga och årligen återkommande  "Turistbroschyr" som utkommer under våren. Även "Nattvaktslistan" kräver mycket arbete som utförs när vädret är för dåligt för att jobba utomhus.

Förberedelserna för vår nya krögare Stefan Fernlund pågår också för fullt. Ska bli oerhört spännande när restaurangen öppnar vid "Mors Dag". En stor nyhet för i år är att restaurangen får uppvärmning i serveringslokalen. Medför en skönare vistelse särskilt i början och slutet på säsongen. Restaurangens hemsida www.borkabrygga.se är under uppbyggnad och kommer igång till säsongen startar.

Såg ni vår fina annons i bilagan som kom med posten "Visit Glada Hudik" i veckan som var? En bilaga nsom delas ut till 30.000 hushåll. Ni kan se annonsen här nedan.

Några båtägare har påbörjat vårrustningen vid vår uppläggningsplats i Borka. Dock har inte den stora verksamheten kommit igång ännu, men bara värmen kommer tillbaka så sätts det fart. Sjösättningen med kran detta år blir lördagen den 9 maj, då blir det lite av en folkfest vid Borka Brygga. Vi ser fram mot det datumet då våra flytetyg får komma i sitt rätta element igen.

Ja vi har mycket roligt att se fram mot i sommar, titta här på vår hemsida för information vad som sker. Tills dess så vill jag önska er alla en skön vår med mycket sol.....

Roland Jonsson
ordförande
Enångers Båtsällskap

28 mar 2015