Nytt i hamnen

Här skriver vi om allt möjligt både stort och smått

Här kan du läsa om allt möjligt som händer i hamnen

2023-11-01

Datum på nästa års Påskmarknad är den 23 mars 2024. Det är lördagen innan påsk. Förra året blev en succé så vi hoppas på en upprepning 2024. Ni som vill vara med och sälja hör av er till Stellan Stark 073-0262962 eller på mejl till borkabrygga@telia.com.

Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-09-10

Torrsättning (upptagning) med Benkes kran äger rum lördagen den 14 oktober kl. 09:00.

Servering kaffe, smörgås och varmkorv.

Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-09-04

Nu kan vi summera sommaren 2023 på vår omtyckta restaurang. Med ett stort antal nöjda gäster och god tillströmning av besökare så vill vi tacka vårt krögarpar med sin personal som gjort ett fantastiskt arbete.

Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-08-24

Lördagen den 26 augusti är det dags för Lyskväll. Vi tänder som vanligt alla marschaller på land och på fjärden. Välkommen att se allt upplyst och vackert. Restaurangen är öppen hela kvällen.

Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-07-11

Lördagen den 8 juli genomfördes det årliga evenemanget Träbåtens Dag vid Borka Brygga. I ett fint väder samlades en stor publik i alla åldrar. Evenemanget blev väldigt lyckat med nöjda gäster och knallar.

Tack alla ni som kom och besökte oss och tack till alla som medverkade såsom knallar, spelmän, funktionärer med flera.

Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-06-07

Igår på Nationaldagen var det en ny satsning i Enånger nämligen "Enångersdagen". Vi hade Öppet Hus vid Borka Brygga mellan 11:00 - 15:00. Det blev riktigt lyckat med en hel del besökare. Vi visade upp museerna och några av ungdomsverksamhetens båtar och även bilder samt viss information. En quiz-tävling blev populär med många deltagare. Restaurangen erbjöd speciallunch till bra pris dagen till ära. Många passade på att äta lunch hos oss.

Se bilder från Öppet Hus på startsidan


Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-05-23

Nu kan vi äntligen konstatera att säsongen 2023 är igång vid Borka Brygga. I lördags 20 maj sjösattes dom sista båtarna med "Benkes" kran. Med ett helt fantastiskt fint försommarväder sjösattes cirka 15 båtar med säker hand av kranförare "Benke". Allt gick mycket bra och var snabbt avklarat.

På måndagskvällen 22 maj var det städkväll och många hade ställt upp i det sköna vädret. Alla vaggor placerades på ett nytt ställe längst västerut vid vår båtägarparkering som nu medför att parkeringen utökas med ytterligare rader. Detta är välkommet då det tidvis varit mycket fullt. Städkvällen avslutades med kaffe med dopp som Ingrid Andersson försåg oss med, vi tackar för det. Tack till alla som var med och hjälpte till. Ett extra stort tack till Günther med manskap som gör ett mycket bra arbete.
Nu väntar vi bara på att restaurangen öppnar igen för säsongen och det blir på lördag 27 maj. Efter det är vi igång på riktigt......

Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-04-05

Hudiksvalls Tidning idag (papperstidning och e-tidning) innehöll ett fint reportage om påskmarknaden vi hade vid Borka Brygga 1 april. Det tackar vi för. Responsen nu i efterhand har varit stor och mycket positiv.

Vi vill åter igen tacka alla "knallar" som medverkade med sina fina varor som blev väldigt omtyckta av besökarna. Omtyckt blev också den fina musikunderhållningen på durspel av Marie Sandin från klubben.
Stort tack även till alla övriga inblandade från Enångers Båtsällskap som bidragit med arbete vid planering och arbete på plats. Bra jobbat!

Webmaster

2023-04-02

Vilken succé det blev med vårt nya evenemang Påskmarknad. Solen sken från en klarblå himmel. Folk strömmade till hela tiden. Alla var köpglada och handlade en hel del. Hudiksvalls Tidning var där och gjorde ett reportage.

Vi hade lite svårt att beräkna hur mycket lotter, korv och annat som skulle gå åt. Allt blev slutsålt innan det var slut, men som sagt var svårt att veta att det skulle bli så mycket besökare.Vi tar till lite mer nästa gång.
Tack alla ni som kom och besökte oss!
Tack också till alla som hjälpte till och jobbade så att det blev så lyckat!

Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-03-24

Nu den 1 april är det premiär för vårt nya evenemang som är en PÅSKMARKNAD vid Borka Brygga. Kul är att så många "Knallar" har anmält sitt deltagande. Det blir försäljning av allt möjligt bl.a. många delikatesser att ta med sig hem och njuta av.

Vi kommer att servera kaffe med dopp och även korv med bröd, självklart också läsk för dom som vill ha det.
För alla barn anordnar vi ponnyridning och även en kul tipsrunda.
Hjärtligt VÄLKOMNA mellan 12:00 till 16:00

Styrelsen

2023-03-15

Idag har jag varit i Borka och tittat till båten. Passade på att ta några bilder för att lägga in på hemsidan. Ni kan se bilderna på startsidan.

Ännu så är det mycket snö kvar men det mesta av vintern har vi bakom oss, det känns skönt. Vädret idag var en hel del sol +2 grader i skuggan och svag vind. Kändes riktigt skönt i solen. Så nu ser vi alla fram mot våren och träffa alla som ska rusta sina båtar.
Sjösättning 6 maj 09:00 och 20 maj 09:00.

Webmaster

2023-03-02

Den 14 mars gör vi omstart med Studiecirkeln i Yrkesfiskarnas kölvatten.
Gamla som nya cirkeldeltagare är Välkomna till Borka Brygga
kl. 18.30
Vi börjar med en genomgång av hemsidan där vårt material är samlat och lägger sedan upp strukturen för vårt fortsatta arbete.

Medtag eget fika!

Stellan Stark

2023-02-28

Söndagen 26 februari hölls det årsmöte för Enångers Båtsällskap i klubblokalen vid Borka. Drygt ett 20-tal var närvarande vid mötet. Kaffe med smörgås serverades i pausen.

Tack alla ni som medverkade!
Styrelsen

2023-02-28

Denna vår har vi tänkt oss att prova med en PÅSKMARKNAD vid BORKA BRYGGA lördagen den 1 april. Har ni varor ni vill sälja som "knalle" är ni hjärtligt välkomna med en anmälan till oss. Marknaden äger rum inomhus med möjlighet till eget bord. Anmälan till Stellan Stark 073-0262962 stellan.stark@gmail.com Anmälan kan också göras direkt -här- på hemsidan via formuläret på startsidan.

Styrelsen


2023-02-04

Med kameran en kall vinterdag i februari 2023


Bildspel Borka Brygga 2023-02-04