Nytt i hamnen

Här skriver vi om allt möjligt både stort och smått

Här kan du läsa om allt möjligt som händer i hamnen

2023-05-23

Nu kan vi äntligen konstatera att säsongen 2023 är igång vid Borka Brygga. I lördags 20 maj sjösattes dom sista båtarna med "Benkes" kran. Med ett helt fantastiskt fint försommarväder sjösattes cirka 15 båtar med säker hand av kranförare "Benke". Allt gick mycket bra och var snabbt avklarat.

På måndagskvällen 22 maj var det städkväll och många hade ställt upp i det sköna vädret. Alla vaggor placerades på ett nytt ställe längst västerut vid vår båtägarparkering som nu medför att parkeringen utökas med ytterligare rader. Detta är välkommet då det tidvis varit mycket fullt. Städkvällen avslutades med kaffe med dopp som Ingrid Andersson försåg oss med, vi tackar för det. Tack till alla som var med och hjälpte till. Ett extra stort tack till Günther med manskap som gör ett mycket bra arbete.
Nu väntar vi bara på att restaurangen öppnar igen för säsongen och det blir på lördag 27 maj. Efter det är vi igång på riktigt......

Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-04-05

Hudiksvalls Tidning idag (papperstidning och e-tidning) innehöll ett fint reportage om påskmarknaden vi hade vid Borka Brygga 1 april. Det tackar vi för. Responsen nu i efterhand har varit stor och mycket positiv.

Vi vill åter igen tacka alla "knallar" som medverkade med sina fina varor som blev väldigt omtyckta av besökarna. Omtyckt blev också den fina musikunderhållningen på durspel av Marie Sandin från klubben.
Stort tack även till alla övriga inblandade från Enångers Båtsällskap som bidragit med arbete vid planering och arbete på plats. Bra jobbat!

Webmaster

2023-04-02

Vilken succé det blev med vårt nya evenemang Påskmarknad. Solen sken från en klarblå himmel. Folk strömmade till hela tiden. Alla var köpglada och handlade en hel del. Hudiksvalls Tidning var där och gjorde ett reportage.

Vi hade lite svårt att beräkna hur mycket lotter, korv och annat som skulle gå åt. Allt blev slutsålt innan det var slut, men som sagt var svårt att veta att det skulle bli så mycket besökare.Vi tar till lite mer nästa gång.
Tack alla ni som kom och besökte oss!
Tack också till alla som hjälpte till och jobbade så att det blev så lyckat!

Styrelsen Enångers Båtsällskap

2023-03-24

Nu den 1 april är det premiär för vårt nya evenemang som är en PÅSKMARKNAD vid Borka Brygga. Kul är att så många "Knallar" har anmält sitt deltagande. Det blir försäljning av allt möjligt bl.a. många delikatesser att ta med sig hem och njuta av.

Vi kommer att servera kaffe med dopp och även korv med bröd, självklart också läsk för dom som vill ha det.
För alla barn anordnar vi ponnyridning och även en kul tipsrunda.
Hjärtligt VÄLKOMNA mellan 12:00 till 16:00

Styrelsen

2023-03-15

Idag har jag varit i Borka och tittat till båten. Passade på att ta några bilder för att lägga in på hemsidan. Ni kan se bilderna på startsidan.

Ännu så är det mycket snö kvar men det mesta av vintern har vi bakom oss, det känns skönt. Vädret idag var en hel del sol +2 grader i skuggan och svag vind. Kändes riktigt skönt i solen. Så nu ser vi alla fram mot våren och träffa alla som ska rusta sina båtar.
Sjösättning 6 maj 09:00 och 20 maj 09:00.

Webmaster

2023-03-02

Den 14 mars gör vi omstart med Studiecirkeln i Yrkesfiskarnas kölvatten.
Gamla som nya cirkeldeltagare är Välkomna till Borka Brygga
kl. 18.30
Vi börjar med en genomgång av hemsidan där vårt material är samlat och lägger sedan upp strukturen för vårt fortsatta arbete.

Medtag eget fika!

Stellan Stark

2023-02-28

Söndagen 26 februari hölls det årsmöte för Enångers Båtsällskap i klubblokalen vid Borka. Drygt ett 20-tal var närvarande vid mötet. Kaffe med smörgås serverades i pausen.

Tack alla ni som medverkade!
Styrelsen

2023-02-28

Denna vår har vi tänkt oss att prova med en PÅSKMARKNAD vid BORKA BRYGGA lördagen den 1 april. Har ni varor ni vill sälja som "knalle" är ni hjärtligt välkomna med en anmälan till oss. Marknaden äger rum inomhus med möjlighet till eget bord. Anmälan till Stellan Stark 073-0262962 stellan.stark@gmail.com Anmälan kan också göras direkt -här- på hemsidan via formuläret på startsidan.

Styrelsen


2023-02-26

Vårens efterlängtade sjösättning närmar sig allt mer . Visserligen är det några månader kvar ännu men tiden går fort. Kanske är det mycket man ska planera särskilt vad det gäller vårrustningen så då är det bra att veta när vi sätter våra båtar i sjön med hjälp av Benkes mobilkran.


SJÖSÄTTNING 2023:
Lördag 06 maj 09:00

Lördag 20 maj 09:00

Styrelsen

2023-02-23

En ögonblicksbild från hamnen i Borka Brygga. Ett lugn och en stillhet med förväntan råder i hamnen. En förväntan och längtan på kommande säsong med liv och rörelse. Trots ett lugn så finns ständigt ett vakande öga på vår fina anläggning så här års. Vi kan konstatera att vi varit förskonade från ovälkomna gäster vilket vi kan tacka vårt vakande öga för. Vi har ju dessutom en ständig ström av fordon till macken dygnet runt som medför att liv och rörelse finns 24 / 7.

Tack Stina för den fina bilden!

Webbmaster

2023-02-05

EFTERLYSNING


Ägaren till denna båt som står uppställd på vår uppställningsplats ombedes genast taga kontakt med vår hamnansvarige Günther Karl 070-3701924

Eller om någon annan känner igen båten och kontaktar Günther Karl för upplysning.

Styrelsen
Enångers Båtsällskap

2023-02-04

Med kameran en kall vinterdag i februari 2023


Bildspel Borka Brygga 2023-02-04

2022-12-04

Tyvärr måste vi meddela att julmarknaden detta år är inställd på grund av hårda ekonomiska tider som medfört att vi fått för få knallar i år.
Vi har istället nya planer för våren som vi återkommer till senare.
/STYRELSEN

2022-10-21

BÅTVAGNEN SOM FÖRSVANN.....

När en av våra medlemmar skulle hämta sin båtvagn i Borka så var den borta, med fyra däck där två var utan luft, spårlöst försvunnen. Vad gör man då? Jo man köper en ny och ska ställa ner den på samma plats. Vad ser man då? Gamla båtvagnen är tillbaka och nu med alla fyra däcken pumpade.
Vad tror man då? Var det någon som tjuvlånade och pumpade däcken som tack? Kanske det aldrig kommer något svar.
Slutet gott..... allting gott!

2022-10-17

I lördags den 15 okt. var Benke med sin mobilkran hos oss vid Borka Brygga och hjälpte oss med van hand att lyfta våra båtar upp på land för vinterförvaring. Vi var cirka 17 båtar som togs upp i ett ganska bra väder. Det hade utlovats regn men var uppehåll hela dagen. Vinden var ganska svag så allt gick väldigt bra. Nu får båtarna vila fram till första sjösättningen som troligtvis blir lördagen den 6 maj 2023. Den andra sjösättningen 14 dagar senare den 20 maj 2023.

2022-09-22

Höstens båtupptagning med kran äger rum
lördagen 15 oktober 09:00
Styrelsen EBS

2022-07-14

Fotogalleri

Se alla bilder från Träbåtens Dag 2022

Träbåtens Dag 2022 blev en mycket lyckad tillställning med många besökare trots att vädret detta år inte riktigt var med oss.
Intresset var stort för alla fina träbåtar.
Sjöräddningssällskapet visade sin båt som även bottentvättades.
Skalbåtsklubben från Gävle visade och körde sina modellbåtar till mångas förtjusning.
Tändkulemotor demonstrerades och kördes med många nyfikna.
Kolbullar gick snabbt åt likaså korven.
"Knallarna" fick många besökare och köpare.

Vi återkommer nästa år igen, andra lördagen i juli.

2022-07-06

Flygblad (flyers) med information om vår hemsida är nu utlagt på hamnkontoret i Öregrund. Även så har vi fått en extra markering i deras exemplar av Gästhamnsguiden eftersom det är många som frågar efter hamnar och platser norröver.
/Webmaster

2022-05-27

En ny fin flytbrygga som Enångers Båtsällskap fått med bidrag från Enångers samfällighetsförening och Hudiksvalls kommun är nu utlagd vid Gressla (Enhamnen).
Position: N 61° 31´,351  E 17° 09´,227.
Arbetet utfördes torsdagen 26 maj av ett arbetslag av frivilliga från klubben.

2022-05-12

Nu kan du anmäla till sommarläger för barn och ungdom. Se vidare borkabrygga.com/ungdom/ 
Där finns information och anmälan!

2022-04-30

Nya bommar har monterats vid stora träbryggan där dom gamla bojarna ska flyttas. En stor förbättring med enklare tilläggning som följd. 

2022-04-30

Säkerheten vid arbete vid mastkran och vid tankning har ökat i och med att en stege har monterats vid macken.

2022-04-27

Restaurang Borka Brygga öppnar för säsongen på Mors Dag söndag 29 maj. Vårt krögarpar Angelica och Magnus Olsson förbereder för en lika fin säsong 2022 som den som var 2021. 
VÄLKOMNA!

2022-04-13

Detta år planerar vi att genomföra evenemanget "Träbåtens Dag" efter ett par år med pandemirestrektioner ser vi fram mot 9 juli. 

2022-02-03

Vintern håller fortfarande Borka Brygga i sitt grepp. Bilden är tagen igår onsdag 2 februari. Men vi går stadigt framåt mot våren, vi märker det på att dagarna blir längre och snart kommer solen i februari att värma oss.